PIS zahajuje unikátní soutěž po stopách původní pražské kuchyně

Soutěž o nejlepší původní pražský recept nese název Jak chutná Praha

Pražská informační služba (PIS) ve spolupráci s Asociací českých cestovních kanceláří a agentur a Pražským kulinářským institutem vyhlašuje jedinečnou soutěž o nejlepší původní pražský recept s názvem Jak chutná Praha. O soutěži jsme již informovali v článku zde.

„Nehledáme svíčkovou na sto způsobů ani guláš se čtyřmi druhy knedlíků. My se ptáme po receptech z doby, kdy se v Praze jedli šneci, lososi a chřest, proslulost metropoli dělaly buřty - taliáni. Tím je naše zcela soutěž unikátní,“ říká o soutěži Ing. Lucie Ramnebornová, ředitelka Pražské informační služby.

Velký přínos soutěže se předpokládá i pro českou kuchyni a cestovní ruch v Praze. „Kuchař nebo nadšený milovník jídla by měl být automaticky jakýmsi ochráncem gastronomických tradic národa,“ zdůraznil Roman Vaněk,“ ředitel Pražského kulinářského institutu a Tomio Okamura dodal: „Ukažme světu, že umíme dobře vařit!“ Široká veřejnost může zasílat recepty doplněné o krátký příběh vztahující se k jejich původu do konce března 2011, a to poštou na adresu Pražské informační služby (Arbesovo náměstí 70/4, Praha 5 - 150 00), či osobně je donést na Informační centra PIS ve Staroměstské radnici a v Rytířské ulici poblíž Stavovského divadla nebo prostřednictvím webového formuláře na adrese www.praguewelcome.cz.

Vítěz vzejde z veřejného internetového hlasování a získá poznávací zájezd pro dva do Paříže. Hodnotné jsou i ceny poroty, která je složena z řad předních českých kuchařů a gurmetů. Recepty bude hodnotit například Emanuel Ridi, známý jako Ital v kuchyni, nebo Jiří Štift, šéfkuchař hotelu Mandarin Oriental