Pražská informační služba vyhlašuje soutěž pod názvem Jak chutná Praha

Cílem celé akce je shromáždit původní pražské recepty a zachránit je pro budoucnost.

Pražská informační služba vyhlašuje soutěž pod názvem Jak chutná Praha.

Každý stát, kraj, region a dokonce i město má své charakteristické jídlo. Pokrm, který vymysleli naši předkové, po staletí se tradoval v rodinném kruhu, byl vylepšován našimi babičkami, které ho jako oko v hlavě střeží a vaří ho jen při výjimečných událostech.

V druhé polovině ledna PIS vyhlásí na tiskové konferenci kulinářskou soutěž „Jak chutná Praha“. Jedná se o společný projekt Pražské informační služby, Asociace českých cestovních kanceláří a agentur zastoupenou Tomio Okamurou a Pražského kulinářského institutu zastoupeného Romanem Vaňkem.

V rámci soutěže PIS hodlá oslovit všechny, kteří mají kladný vztah k původní pražské kuchyni, tedy k té, v které voněli šneci, candáti i chřest, aby zasílali recepty.

Začátkem dubna zasedne porota složená z uznávaných osobností gastronomie, společenského i kulturního života a vybere 20 nejzajímavějších pokrmů. Ty se pak budou vařit na velikonočních trzích, restauracích a cukrárnách. Veřejnost z nich pak pomocí hlasování vybere vítěze, který získá hodnotné ceny například zájezd do Paříže nebo Itálie, kurz vaření nebo roční vstupné na vybrané pražské památky.

Cílem celé akce je shromáždit původní pražské recepty a zachránit je pro budoucnost.

Harmonogram a popis průběhu soutěže je zde.